Kokosfett smörjer lederna och bekämpar inflammationer

Kokosfett är vår förnämsta näringskälla

Jag brukar alltid hävda att kokosfettet är vår bästa energikälla och som är både läkande och nyttig för kroppen. Kokosfettet består nästan till 100 procent av mättat fett så om ni tror på några av våra professorer och läkare som varnar oss för det mättade fettet så kanske ni ska sluta läsa här.

Jag kan ibland få tillbaka lite knirkande i mina leder i händerna. Vad det beror vet jag inte riktigt men jag antar att jag slarvat, inte med kolhydraterna, utan att jag äter för lite fett. Det svåraste med att byta till LCHF-kosten är att få i sig tillräckligt med mättat fett.

Nu kan ju följande liknelse låta lite töntig men vad händer med en bil som inte får tillräckligt med olja? Visst, den skär ihop i allra värsta fall. Med för lite olja och/eller för dålig olja förkortas bilens livstid och dess prestanda sjunker/minskar. På riktigt gamla bilar så skulle motoroljan bytas var 150:e mil. Nu har ju kvalitén på oljan ökat så vi kan köra avsevärt längre nu.

Vad har detta med maten och hälsan att göra? Jo, kvaliteten på vår genomsnittliga mat som vi köper och förbrukar har snarare minskat än ökat om vi jämför med oljan till bilarna. Vi äter t.ex. billig pasta och frukostflingor som till 80 procent består av sockerarter. Vad händer med vår kropp tror ni som inte får någon smörjning från fett utan bara rå energi från sockerarter(kolhydrater)?

Det påminner lite om att hälla raketbränsle i en folkvagn, först rusar den iväg som ett spjut och sedan går nog några kolvringar. Vi är helt enkelt inte byggda för så mycket ”raketbränsle” som vi stoppar i oss. Vår livskvalité sjunker och vi blir sjuka oftare och lägger på oss vikt tack vare dessa kolhydrater.

Jo, tillbaka till kokosfettet! Efter att jag känt knirkandet i mina leder i händerna tar jag två teskedar kokosfett. Vad händer då? Det tar kanske 30 sekunder för mig att känna skillnaden, det blir mjukare och lättare att knyta handen. Så fort reagerar min kropp på det nyttiga kokosfettet som är mättat till mer än 90 procent.

Det är en lögn att mättat fett är farligt – det är istället nyttigt.

Finns det då ingen sanning i det experterna, läkarna och professorerna säger om att det mättade fettet är farligt?

Nej, säger jag, det finns ingen sanning i det och heller inga vetenskapliga bevis. Detta under förutsättning att man reducerar sitt eget kolhydratintag till ett minimum. Om man både äter mycket kolhydrater och mycket mättat fett så får kroppen alldeles för mycket energi som naturligtvis inte är bra.

Om du inte prövat det förut kommer du att bli överraskad över hur mycket det mättade kokosfettet kan uträtta för din kropp. Sköt din kropp minst lika bra som din bil så går det nog vägen.

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse") 

Källa: http://www.kostdemokrati.se/midi/2012/07/16/kokosolja-har-helt-otroliga-naringsvarden-och-farmakologiska-mojligheter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *