Vad är KÄRLEK?

Kärlek är ett medvetandetillstånd, och jag finner kärleken djupt inom mig, inte utanför mig. Kärleken finns för alltid och den kan aldrig försvinna från mig.

Att känna ”enhet” med en annan människa är också kärlek. Liksom kärleken till livet, växterna, havet, fåglarna, god mat med mera. Jag har en relation till allt och alla, och det som skiljer är bara den intensitet jag upplever i kontakten. Jag kan verka för, liksom min kärlekspartner, för att intensiteten ska höjas genom att göra det så fint och behagligt som möjligt för varandra – spegla/uppfylla varandras behov och önskningar – om det känns rätt och naturligt att göra det.

Att uppleva ”mirakel” eller vad helst som gör intellektet mållöst – stärker och bekräftar vår kärleksrelation. Att älska fysiskt – krav- och tidlöst – i NUet, utan tankar, bara i känslorna – så vackert och så ljuvligt.

Att kunna vara tysta tillsammans – så mycket kärlek. Och då menar jag tystnad utan ord, där det är andra värden som talar – som gemenskap i enhet – i full närvaro i nuet. Det är sann kärlek.

Men, det är viktigt att hålla sig närvarande så att gamla mönster inte tar plats för då börjar jag åter igen identifiera mig med intellektet och kan inte längre vara mig själv utan blir en mental bild av mig själv, dvs egot som vill ha sina behov uppfyllda genom att spela spel och roller genom reaktioner som grälsjuka, svartsjuka, försvarsbeteende, behov av att ha rätt, känslomässig smärta av något slag eller ett inre barn som kräver kärlek och uppmärksamhet.*

Kärlek utesluter inte någon. Om någon utesluts är det inte ”sann kärlek” utan ”egots kärlek”.

Jag kan inte, och vill inte, förändra någon. Jag vill bara skapa plats för förändring – med plats för kärlek och välvilja. Och där kärleken kan växa sig än starkare.

Vet att DU finns där ute – mitt livs sanna kärlek!

 

* Om du  ser detta beteende hos din partner, härbärgera det i en kärleksfull vetskap så att du inte går in i en reaktion. Omedvetenhet och vetskap kan inte samexistera särskilt länge – även om vetskapen bara finns hos den andra personen och inte hos den som agerar omedvetet. Den energiform som ligger bakom fientlighet och angrepp finner kärlekens närvaro fullständigt outhärdlig. Och om du kommer med minsta lilla reaktion på din partners omedvetenhet blir du själv omedveten. Men om du kommer ihåg att vara medveten om din reaktion har ingenting gått förlorat.

Källa: sidan 132, Lev livet fullt ut, Eckhart Tolle

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *