7 vanor som kroniskt olyckliga har

Enligt Psychology Today, University of California säger forskaren Sonja Lyubomirsky: ”40 procent av vår kapacitet för lycka är i vår makt att förändra.”

Om detta är sant, finns det hopp för oss alla. Det finns miljarder människor på vår planet och vissa är verkligen nöjda. Resten av oss studsar fram och tillbaka mellan lycka och olycka beroende på dagsformen.

Genom åren har jag lärt mig att det finns vissa egenskaper och vanor (ovanor) som kroniskt olyckliga människor verkar ha.
Men självklart har vi ju alla dåliga dagar, tom veckor när vi faller ner i alla sju tillstånden nedan.Skillnaden mellan ett lyckligt och olyckligt liv är hur ofta och hur länge vi stannar där.

Här är de 7 vanorna som kroniskt olyckliga människor har:

1. Din förvalda övertygelse är att livet är svårt.

Lyckliga människor känner livet kan vara svårt och tenderar att studsa igenom svåra tider med en attityd av nyfikenhet kontra offer.

Uthållighet med problemlösning kontra klagande över omständigheterna är ett symptom på en glad person. Olyckliga människor ser sig själva som offer för livet och håller fast vid ”titta vad som hände mig”-attityd kontra att hitta en väg genom och ut på andra sidan.

2. Du tror att de flesta människor kan man inte lita på.

De flesta glada människor litar på sina medmänniskor. De tror på det goda i människor. Generellt är de öppna och vänliga mot människor de möter, glada människor främjar en känsla av gemenskap runt sig och träffar nya människor med ett öppet hjärta.

Olyckliga människor är misstänksamma mot de flesta människor de möter och antar att främlingar kan man inte lita på. Tyvärr är detta beteende det samma som att långsamt att stänga dörren för någon och därmed också minskar chansen att träffa nya vänner.

3. Du koncentrerar dig på vad som är fel i denna värld kontra vad som är rätt.

Det finns massor fel med den här världen, inga argument här, men olyckliga människor blundar för vad som är faktiskt rätt i denna värld och i stället fokusera på vad som är fel. Du kan upptäcka dem en mil bort, de ska vara de som klagar och svarar på några positiva attribut av vår värld med ”Ja men”.

Lyckliga människor är medvetna om globala frågor, men balanserar sin oro med att också se vad som är rätt. Jag vill kalla detta att man håller båda ögonen öppna. Olyckliga människor tenderar att stänga ena ögat mot något bra i den här världen i skräcken att de kan distraheras från vad som är fel. Lyckliga människor har perspektiv. De vet att vår värld har problem och de håller också ett öga på vad som är rätt.

4. Du jämför dig med andra och tenderar att vara svartsjuka.

Olyckliga människor tror att någon annans stjäl deras lycka. De tror att det finns inte tillräckligt med godhet och går ständigt runt och jämför sig med andra. Detta leder till svartsjuka och förbittring.

Lyckliga människor vet att din lycka och ståt bara är ett tecken på vad de också kan uppnå. Lyckliga människor tror att de bär på en unik plan som inte kan kopieras eller stjälas – av någon annan på jorden. De tror på obegränsade möjligheter och fastnar inte genom att tänka en persons lycka begränsar deras möjliga resultat i livet.

5. Du strävar efter att styra ditt liv.

Det finns en skillnad mellan kontroll och strävan efter att uppnå sina mål. Lyckliga människor vidtar åtgärder dagligen för att uppnå sina mål, men inser till slut att det finns väldigt lite kontroll över vad livet överraskar med.

Olyckliga människor tenderar att detaljstyra i försök att styra alla utfall och falla sönder i dramatisk display när livet kastar en skiftnyckel i deras plan. Lyckliga människor kan vara lika fokuserade, men ändå har de förmågan att gå med strömmen och inte bryta samman när livet är ojämt.

Det viktigaste här är att vara målinriktad och fokuserad, men utrymme för att låta sh*t händer utan att falla isär när de bäst som planerna går i stöpet – eftersom de kommer. Att gå med strömmen är vad lyckliga människor har som plan B.

6. Du ser på din framtid med oro och rädsla.

Olyckliga människor fyller sina tankar med vad som kan gå fel kontra vad som kan gå rätt.

Lyckliga människor tar på en hälsosam dos av föreställningar och låter sig dagdrömma om vad de skulle vilja ha livet utvecklas för dem. Olyckliga människor fylla det huvudutrymme med ständig oro och rädsla.

Lyckliga människor upplever rädsla och oro, men gör en viktig skillnad mellan att känna den och leva det. När rädsla eller oro korsar en glad person sinne, kommer de frågar sig om det finns en åtgärd som de kan vidtas för att förhindra sin rädsla eller oro händer (det finns ansvar igen) och de tar den. Om inte, inser de att de är i rädsla och de lägger ner det.

7. Du fyller dina konversationer med skvaller och klagomål.

Olyckliga människor gillar att leva i det förflutna. Vad har hänt med dem och livets vedermödor är deras val av samtal. När de får slut på saker att säga, engagerar dom sig i andra människors liv och skvallrar.

Lyckliga människor lever i nuet och drömmer om framtiden. Du kan känna deras positiva vibbar från andra sidan rummet. De är glada över något de arbetar på, tacksamma för vad de har och drömmer om möjligheterna i livet.

Uppenbarligen ingen av oss är perfekt. Vi kommer alla att simma i negativa vatten då och då, men det viktiga är hur länge vi stannar där och hur snabbt vi arbeta för att få oss ur. Öva på positiva vanor dagligen – det är det som skiljer lyckliga människor från olyckliga människor, och man måste inte göra allt perfekt.

Promenera, faller ner, res dig upp igen, upprepa. Det är attkomma tillbaka upp igen där hela skillnaden ligger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *